Forside

tirsdag 20. april 2010

Sol ute, sol inne

Ingenting er som å ha en morgen sammen med uthvilte barn. Alt går liksom så mye lettere da:) Henrik måtte faktisk vekkes i dag! Det skjer sånn ca 2 ganger i året. Vilde stod opp med PA klokken seks, men holdt bare ut en time før hun sovet igjen og fikk en liten ekstra halvtime før dagen startet.

Henrik er på vei til barnehagen, de skal på tur i dag så det gjelder å være på plass i tid! Jeg synes det er altfor sjelden de drar på tur med barnehagen, men tror det kommer av at mye koster penger (kino, teater, cirkus) og de gruer for å be foreldre betale. Det var ihvertfall det inntrykket jeg fikk da jeg spurte litt. De er ute og går en tur i nærmiljøet en dag i uken. Det er gratis:)

Jeg får hoppe i dusjen og stelle meg for dagen. Første post er et møte klokken 11. Deretter blir det blir lunsj hos våre kjære Jossan og Ella som vi ike har sett på altfor lenge! I kveld er det klart for babysanggjengens ost&vin treff (uten våre små håpefulle).

Denne TIRSDAGEN tror jeg blir bra;) Håper din blir super også!

3 kommentarer:

Ingunn sa...

Jeg jobber selv i bhg, og jeg kan skrive under på at det er økonomien som hindrer antallet av slike turer sm du ønsker deg flere av. Å leie en buss koster maaaange tusenlapper, samt ev. inngangsbilletter til ulike ting, så blir det fort 7-10000 bare for en slik tur, og kanskje mer avhengig av antall barn og betalingssatser. Synd... MEN uansett så er jo dette slike turer som mange barn drar med sine foreldre på, samtidig som ikke så mange barn opplever å dra på tur i nærmiljøet sammen med foreldrene; tur i skogen, besøke lokale gårder/arbeidsplasser/skoler, gå på skitur osv osv osv. For barna kan slike opplevelser være vel så verdifulle... Det er vi voksne som ser så "stort og flott" på ting... jaja, bare et lite hjertesukk fra meg...

Ashi sa...

Ingunn, Jeg forstår det. Hos oss bruker barna stort sett t-banen når de skal på tur og da kjøper barnehagen rufus kort som ikke koster stort. Jeg er veldig fornøyd bare barna av og til kommer ut av barnehagens område, en tur i skogen er helt topp :) Mange bhg rundt her er dårlig til å i det hele tatt gå ut av sitt eget område. De har alltid masse sykdom så det er ikke nok voksne til å bli med på tur..

Ingunn sa...

Bemanningssituasjonen er et hinder ja... og i Oslo er nok problemet mye høyere enn på "landet" her jeg bor og jobber. Jaja, håper det bedrer seg... og at sønnen din får seg mange fine opplevelser også utenfor barnehagegjerdet! Fin blogg du har. Er innom hver dag =)