Forside

torsdag 19. mai 2011

Om en drøy uke

Reiser Henrik og jeg til Syden-land! Jeg kjenner at jeg gruer meg litt.... Både til å være borte fra Vilde, Pernille og PA, men også til å være alene langt borte med Henrik. Dere vet jo at han er ganske uheldig når det gjelder sykdom. Hva om tarmen faller ut igjen? Jeg tror jo at det kommer til å bli kjempe fint, ellers hadde jeg ikke kunnet melde oss på. Men likevel, det er rart med alle tanker som dukker opp når ting nærmer seg!
Uansett så gjør jeg nå for tiden det som kreves av en mamma som skal på ferie med barnet sitt. Man blir ganske god på å gjøre det som er forventet etterhvert ;) Jeg planlegger, sjekker og kjøper inn ting vi trenger. Stomiutstyr er bestillt inn i lange baner blant annet. Henrik har kjøpt seg nye badeshortser (han og jeg har veldig forskjellig smak må jeg si), han gleder seg til masse bading!


Visst ser det flott ut på Viva Blue på Alcudia!

Jeg har aldri vært på sydenferie før, men Pernille har så hun kan hjelpe meg litt med hva som er lurt å ha med. Godt med litt tips og veiledning:)  Det er en viss mulighet for at jeg pakker for mye... jeg er ganske dårlig på å begrense meg.....

7 kommentarer:

SessanOchPrinsessan.Com ☆ sa...

Åh ni kommer få det helt UNDERBART hjärtat!
& Alcudia är super bra när man åker med barn (jag har dock varit där utan barn *fniss*)

Kan riktigt se H gläder sig!!

Stor Klem

Anonym sa...

Høres deilig ut! Når jeg drar på tur bruker jeg å klargjøre noen stomiskift slik at jeg bare kan stikke og skifte uten å klippe opp plate osv. først. Har en hundepose (som jeg bruker å putte posene i) med en "ferdiglaget" stomipose oppi, sammen med kompresser, cavilon og eventuelle andre ting, f.eks. våtserviett eller antibacserviett. Har du en slik i veska er det bare å løpe på do i det øyeblikket dere oppdager en lekkasje, og det blir mindre styr fordi du vet at du har alt du trenger på ett sted - med unntak av vann, men det finner du forhåpentligvis på do:)

Ashi sa...

Ja, Sessan H gleder seg masse:) Han skulle selvfølgelig gjerne hatt med sin prinsesse ;) Puss og klem til deg

Tusen takk for tips, anonym! Det betyr masse for meg å få tips fra dere erfarene ;) klem til deg

Anonym sa...

Jeg vet ikke hva slags utstyr dere bruker da, så kanskje alle rådene mine er bortkastet ;) Men bare sånn i tilfelle :) En annen ting jeg har merket meg er at det kan være lurt å skifte pose/plate en stund før badingen slik at limet rekker å sette seg. Da vil posen tåle masse bading uten å løsne :D

Og så vil jeg tro dere får masse gode tips av folk dere møter på turen! Kos dere!

Ashi sa...

Tusen takk, rådene tar jeg med meg:) Vi bruker conform 2 plater fra Hollister. Skifter vanligvis hver kveld nå, og om han ikke får lekkasje i løpet av dagen kommer vi til å fortsette med det på ferie også tror jeg.

Anonym sa...

Hej!
Ska du och Henrik åka till Mallorca på solsemester själva?!! Bara du & han? Vad coolt! Hur kommer det sig? Åh, blir inspirerad att sticka iväg på en soloresa med min son. Kraaam & Trevlig resa! Njuuut! // Anna

Ashi sa...

Hei Anonym. Henrik og jeg skal dra uten de andre i familien, men med veldig mange andre mennesker. Henrik og vi er med i en forening for stomi opererte. Foreldreguppen i denne foreningen har fått midler til å ta med seg alle stomiopererte barn og en forelder til Mallorca. Dette kalles en mestringstur. Henrik vil få være sammen med andre barn som har pose på magen og lære seg hvordan utstyret fungerer i annet klima enn her hjemme. Han skal ha denne posen resten av livet så det er viktig å kunne alt om den og føle at det er naturlig for han å være sammen med andre mennesker. I badetøy blir det veldig synlig at han er annerledes. Dette kan være vanskelig å takle, nysgjerrige blikk og kanskje kommentarer. Vi ønsker at barna skal være best mulig "rustet" for verden med pose på magen:) Derfor drar vi på denne turen nå. Jeg synes absolutt du skal ta med din sønn å dra på sol-ferie om du har lyst til det:)