Forside

torsdag 11. november 2010

2 år

Denne dagen er spesiell for oss. 11. november 2008 ble Henrik akuttt operert og fikk stomi. En "frisk" gutt våknet opp etter operasjon og vi hadde fått et liv fyllt med fremmede utfordringer. Jeg ante ikke hva stomi innebar. Alt gikk veldig fort når de endelig bestemte seg for operasjon. Henrik var så syk at vi kunne mistet han. Akkurat der og da tror jeg ikke at jeg forstod hvor alvorlig det var. Godt var det egentlig.

Jeg så takknemlig for at han fikk ileostomi, alle utfordringer er glemt. Henrik er en glad 4-åring som ikke husker hvor mye smerter han hadde sine to første leveår. Ulecerøs colitt er en fæl sykdom å få enten man er liten eller stor.

Vi følte litt for å feire denne dagen i dag. Henrik tok med pølser og lomper i barnehagen og lagde en liten festlunsj sammen med vennene sine der. Jeg synes det er fint å markere denne dagen. Det var en stor endring i livet hans, og vi kommer aldri til å glemme hvordan denne dagen var. Jeg har aldri noen gang vært så full av følelser på godt og vondt.

Takk!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ble så glad for å lese dette innlegget :) Ikke pga operasjonen selvfølgelig, men pga at han har fått det så bra etterpå. Jeg har også ileo pga UC, og livet er supert - også som voksen ;) Jeg kan gjøre akkurat som jeg vil, det kunne jeg IKKE med UC. Gratulerer med dagen på etterskudd!

Ashi sa...

Takk:) Dette var det beste som kunne skje vår H, og livet med pose går over all forventning så da kan vi bare være glade! Så hyggelig å høre at det fungerer fint med pose for deg. Vi tenker jo mye på hvordan H vil synes det er når han blir tenåring og eldre. Jeg håper han har fått en så god og positiv start med dette at han ikke tenker på det som noe problem.