Forside

tirsdag 29. mars 2011

Morbus Crohn

Vi fikk dessverre veldige dårlige nyheter på sykehuset i dag. Henrik har fått diagnosen morbus crohn, dvs han har nok hatt den diagnosen hele tiden. Men vi har trodd på at det var Ulcerøs colitt og at den sykdommen forsvant med tykktarmen hans. Jeg kommer nok til å blogge mer om dette, men akkurat nå er jeg veldig lei meg for at Henrik må plages av dette, et liv med smerter og medisiner er det siste man ønsker  barna sine...

Glad gutten vår- det er så ufattelig urettferdig at du skal få et helt liv fylt med sykdom!

30 kommentarer:

Mariann sa...

Dette var triste nyheter.. :(
Sender gode tanker og klemmer deres vei..

Anonym sa...

Hei,
veldig tungt med sykdom og enda mer når det gjelder barna våre....
Har lyst å fortelle deg at min kusine som fikk Crohns tidlig i tenårene og har vært mye plaget nå har fått en ny og veldig kostbar medisin som har gitt henne et nytt liv- hun føler seg friskere og er også sprekere enn de fleste nå. Og så håper jeg at de autoimmune sykdommene etterhvert kan få mer effektive medisiner med mindre bivirkninger. Den gode gutten er heldig å ha en mamma som deg! Alle gode tanker til dere!
-Dina

Snart tretti sa...

Huff, dette var dårlige nyheter. Skikkelig urettferdig er det!!!
Store klemmer til både deg og Henrik.

Kristin sa...

Huff, så urettferdig dette er, barn burde få slippe slike sykdommer! Jeg vet ikke så mye om dette, men har forstått at den er kronisk og gir dårligere/bedre perioder livet ut! Han er allerede en tapper liten gutt og dette vil jo bli en del av hans hverdag. Håper han får gode medisiner og at dere kommer fort inn i en hverdag som fungerer godt, og ikke minst at dere får god hjelp og veiledning! Mange varme tanker fra meg, skjønner godt at du er trist og lei deg. Får vondt i magen av å tenke meg samme situasjon... Alt for barna våre <3 Ta tiden til hjelp, og kanskje hjelper det å fortelle/dele informasjon her inne! Kanskje er det flere i samme situasjon som lar høre fra seg.

Klem

karina sa...

uff! så leit. varme tanker til dere!

Anonym sa...

Men usch så tråkigt. Stackars liten.. S T O R K R A M /Louise

Ellen sa...

Uff da, det var triste nyheter. Skjønner at du ikke er i så godt humør idag... Tenker på dere og ønsker Henrik alt godt. Han virker som en sterk liten gutt ;)
Som foreldre skulle man ønske at en kunne tatt all smerte og ubehag for barna sine, men det går ikke. Du er der for Henrik på alle mulig andre måter, og en bedre mamma får ikke Henrik ;-)
Klem fra Ellen

Fru Fjeldhammer sa...

Uff da, dete var trist...ingen vil jo at barna sine skal ha det vondt.

Klemmer til dere!

Elisabeth sa...

Uff, så kjedelig da. Det forklarer jo hvorfor han har vært så mye plaget selv om han har fjernet colon. Håper virkelig at han får en god periode og kontroll over sykdomen slik at han slipper å plages. Krysser fingrene for det : ) Det er urettferdig at så små skal få en diagnose de må leve med hele livet. Tenker mye på dere! STor og varm klem fra ELisabeth

Anna sa...

Jag hoppas att set går bra att jag kommenterar på svenska. :) Jag känner verkligen med er och med att ni nu fått detta besked om er sons sjukdom. Dock vill jag sprida lite ljus också. Jag själv fick Mb Crohn när jag var 23 år (är 29 nu). Jag har haft en tuff resa innan jag nu fått kontroll på sjukdomen MEN man måste ta i beaktande att jag har en komplicerad form av sjukdomen och jag har dessutom under denna period fött två barn. Det viktigaste för mig har varit att jag har känt stöd från familj och vänner men även haft en god relation och kontakt med behandlande läkare. Jag har provat många olika mediciner men har nu kommit fram till att en medicin som heter Humira fungerar bäst för mig.
Jag har många gånger känt mig arg och ledsen över min sjukdom och ibland kan det kännas svårt att förklara att man är sjuk och mår dåligt trots att det inte syns på utsidan.
Er son verkar vara en stark pojke och fortsätt stötta honom på det fina sätt ni gjort hittills så kommer han att kunna leva som vilken annan liten busig pojke somhelst! :)
Styrkekramar till er!

Anonym sa...

En stor kram till lille Henrik!

Sanna sa...

Tänker på er och skickar en jättestor och varm kram!!!

Linn sa...

Tänker på er och fina H,ønskar err allt godt!
Stor Kram Linn

Anonym sa...

Jag känner verkligen med er. Jag har själv crohn och fick diagnosen då jag var 28. Efter att ha provat en del olika mediciner har jag nu hittat en som passar mig. Det har också blivit bättre med åren. Det måste dock kännas jobbigare då det handlar om ens älskade barn. Stor kram!

SessanOchPrinsessan.Com ☆ sa...

Tänker Tänker Tänker på ER finaste.

Ord blir så fattiga.

Finns här om det är något som helst jag kan bidra med.

Miljoner Kramar hjärtat

Anonym sa...

Kjære deg, det var triste nyheter. Jeg fikk selv diagnosen da jeg var 23, er nå 52. Medisinene i dag er ihvertfall mye bedre enn de var da. Anne

Lina sa...

Hej Ashi,

Jag beklagar verkligen att din söta Henrik har fått en denna diagnos.
Vill bara att du ska veta att det faktiskt händer att sjukdomen också går tillbaka. Min syster har haft Crohns i 10-12 år, och under de senaste 5-7 åren har hon varit så bra att hon inte har haft några besvär och inte har behövt ta någon medicin alls!

Tänker på er!

STOR kram från Lina

Anonym sa...

Hej,,, Hittat hit genom Jossans blogg. Jag känner verkligen med er och er fina Henrik. Jag förstår att det måste vara otroligt jobbigt att se sitt barn må dåligt. Nu när ni fått diagnosen kanske sjukvården kan göra mer och hjälpa er son bättre? Tänker på er, kram Karoline

Mrs.PIN sa...

Huff, dette var trist lesing:(

Mange klemmer til dere alle!!

Eva B sa...

Mitt hjärta blöder :( Barn skall inte behöva sådant här! Tänk på att våga be om hjälp, så att ni inte sliter ut er. För orkar föräldrarna så orkar barnen också!
Styrkekramar!

marte sa...

uffda, det var ikke noe moro å lese :( Jeg vet jo en del om chrons siden min onkel har det. Han har hatt det mye opp og ned. Men nå er han inne i en god periode tror jeg :) Han har fortalt meg, som også sliter en del med magen om at biola har hjulpet han mye. Det har rett og slett gjort magen hans mye bedre! Og da mener han ikke bare et lite glass i ny og ned, men å drikke masse av det :) Tenker masse på dere og håper dere finner en best mulig løsning for lille Henrik så fort som mulig så han får det best mulig <3 Klem

Therése sa...

Så tråkigt att höra!! :-( Jag hoppas som flera andra har skrivit att sjukdomen med tiden går tillbaka och att ni och Henrik hittar ett bra sätt att leva med och hantera detta. Känner med er!

Hannah sa...

Många krya-på-dig-hälsningar!
Känner också en vuxen man som har Crohns. För det mesta är han symptomfri och lever ett normalt och väldigt aktivt liv :-) Detta kan gå bra!

Ida sa...

huffda...livet er urettferdig noen ganger!! Det meste av min jobbkarriere har jeg jobbet med nettop crohn og colitis - så forstår godt du er lei deg!!! Heldigvis skjer det mye utvikling på området - og det dukker til stadighet nye behandlingsmetoder opp!! Tenker på dere!!
klem fra køben

Anonym sa...

Så utrolig tungt det må være å få den beskjeden:( Blir så utrolig lei meg på Henrik og den fine familien deres sine vegne.

Mange varme tanker.

Maria sa...

Hej,

Vill också sprida lite hopp. Fick Crohns sjukdom för snart 10 år sedan men har varit symtomfri i 5 år och sen min dotter föddes för 2 år sedan har jag dessutom varit medicinfri.

Det är en jobbig och smärtsam sjukom och jag hoppas din son slipper plågas mer snart och kommer ur detta skov och får vara symtomfri länge.
Det som slutligen hävde mitt skov var Remicade, som ett trollslag blev jag bättre under den dagen jag fick det!

Varma kramar
Maria

June sa...

Off, så trist!
Forferdelig når våre små er plaget med sykdom...
Klemmer

June sa...

Off, så trist!
Forferdelig når våre små er plaget med sykdom...
Klemmer

Anonym sa...

Vad tråkigt att din son har Crohns! Sjukdomar är aldrig roligt, särskilt inte när det är kroniska och särskilt inte när det gäller ens barn. Barn ska ju få vara friska och inte behöva bekymra sig om mediciner och läkarbesök och provtagningar.
Jag själv har diabetes I och reumatism, jag fick båda sjukdomar som barn (är 29 år idag) och båda sjukdomar har till en början varit svåra att sköta. Det är dock viktigt att ni förstår att er son, bakom sjukdomen, fortfarande är samma kille. Min mamma sade alltid till mig att jag inte är sjuk, bara lite mindre frisk... Den inställningen har följt mig hela mitt liv och jag tror det är den som gjort mig till den glada och positiva person jag är idag.
Jag hoppas, hoppas att er son slipper jobbiga skov, att ni hittar en medicinering som fungerar och att han får fortsätta vara samma som förut, bara lite mindre frisk! Styrkekram

Hilde sa...

Jeg fikk Crohns da jeg var i begynnelsen av 20 årene. Var mye plaget periodevis fram til 30 års alderen. Gjennom informasjon fra legene på sykehuset ble det opplyst at melk og rugmel kunne forværre tilstanden. Og det stemte i mitt tilfelle. Men jeg reagerte på mye annet mat også i de periodene jeg hadde betennelser og sår. Jeg brukte fotsoneterapi, akupunktur og i perioder diett, bl.a. glutenfritt, og gradvis ble jeg helt kvitt alle plagene. Nå er jeg 44 år og har ikke hatt betennelser siden slutten av 90- tallet. Nå var jo jeg voksen når jeg fikk sykdommen, så det blir annerledes enne i deres tilfelle. Men ville bare dele det. Lykke til.